Primul documentar despre celebrul pilot de Formula 1 Michael Schumacher, realizat de cineaştii germani Michael Wech şi de Hanns-Bruno Kammertöns, se află în ultima fază de producţie. Rocket Science va lansa vânzarea filmului la Festivalul de Film de la Cannes, potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Schumacher" va spune povestea sportivului cu acelaşi nume. Este singurul pilot din istorie care a câştigat şapte campionate mondiale de Formula 1. Cinci dintre ele au fost câştigate consecutiv, cu echipa Ferrari.

Sportivul german este recunoscut ca unul dintre cei mai buni piloţi din Formula 1 din toate timpurile. El s-a retras în 2012. În 2013 a suferit o accidentare gravă la schi în urma căreia a rămas în comă indusă timp de şase luni, după care încă se recuperează. 

Familia pilotului sprijină filmul. Publicul va vedea interviuri inedite care nu au mai fost difuzate, dar şi dialoguri cu membrii familiei campionului, cu colegii şi adversarii săi, axându-se pe sportivul nemilos de Formula 1, copilul ambiţios, mecanicul  şi capul de familie. 

Sabine Kehm a vorbit în numele familiei Schumacher şi a spus: "Cariera sa merită să fie celebrată". Ea a adăugat: "Suntem fericiţi că acest film se află pe mâinile unor profesionişti atât de ambiţioşi şi de sensibili". 

Cineastul Wech a realizat documentare despre personalităţi precum politicienii Gerhard Schröder şi Marine Le Pen. Kammertöns este senior editor la săptămânalului Die Zeit din Hamburg şi a lucrat la documentare TV pentru televiziunile ARD şi Arte. Împreună, cei doi au lucrat la proiectul "Boris Becker: Der Spieler". 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.