Primul canal de televiziune din lume dedicat drepturilor omului a fost lansat la Londra, cu promisiunea de a oferi istorii ignorate de principalele posturi media, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

International Observatory of Human Rights (IOHR) a afirmat că site-ul canalului său va dezbate problemele din domeniul drepturilor omului în peste 20 de ţări din Europa, America Latină şi Orientul Mijlociu. 

"Sunt atât de mulţi oameni în lume care nu pot să se facă auziţi şi pare că această situaţie se înrăutăţeşte", a spus Valerie Peay, director IOHR, pentru Thomson Reuters Foundation la dineul oficial de lansare, la Frontline Club din Londra, un loc obişnuit pentru cei din industria media. 

"Există multe canale de nişă, dar până acum niciunul dedicat drepturilor omului. Vrem să aducem asta în casele oamenilor". 

Subiectele abordate vor include refugiaţii, libertatea presei şi detenţia jurnaliştilor, extremismul, drepturile femeilor şi problemele comunităţii LGBT şi situaţia persoanelor apatride. 

"Trăim într-o lume cu un flux de ştiri de 24 de ore şi adesea poveştile se pierd şi vedem cum drepturile oamenilor sunt marginalizate", a mai declarat Peay. 

Grila va cuprinde emisiuni despre cei 30 de ani de după represiunea protestelor pro-democraţie din Piaţa Tiananmen din China, despre impactul pozitiv şi negativ al tehnologiei asupra femeilor şi implicaţiile Brexit-ului legate de drepturile omului, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană în martie.  

Yalda Hakim, prezentator şi jurnalist BBC, a declarat la evenimentul de lansare că acest canal "vizează să ofere o voce celor fără glas" şi "să facă drepturile umane atractive" într-o lume în care durata atenţiei este din ce în ce mai diminuată şi mesajele primează. 

Canalul poate fi urmărit prin intermediul platformei interactive netgem.tv şi curând cu ajutorul unei aplicaţii pentru telefoanele mobile. 

Emisiunile vor fi în engleză, dar IOHR speră să difuzeze şi în alte limbi, inclusiv persană, turcă, arabă şi rusă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.