Primăria localităţii Voluntari, condusă de Florentin Pandele, a primit marţi licenţă pentru o televiziune de Ilfov şi Bucureşti. Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat, cu opt voturi „pentru” şi două „împotrivă”, acordarea unei licenţe TV regionale pentru postul de televiziune finanţat de Consiliul Local Voluntari, potrivit paginademedia.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Metropola TV se va axa pe „ştirile şi evenimentele bune care se întâmplă în Bucureşti şi Ilfov”, după cum a spus în faţa forului audiovizual Alex Căutiş, unul dintre coordonatorii proiectului.

„Nu înseamnă că dacă e finanţată de Consiliul Local Voluntari trebuie să aibă doar ştiri din Voluntari. Nu este televiziunea lui Pandele, ci a Consiliului Local Voluntari. Îmi doresc să fie un model şi pentru alte primării. Nu este un canal propagandistic”, a mai spus Căutiş în faţa CNA, conform paginademedia.ro..

Proiectul a fost iniţiat anul trecut.

Dintre membrii CNA au votat „pentru”: Monica Gubernat, Nicolae Bălaşa, Alexandru Kocsis, Borsos Orsolya, Răsvan Popescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu şi Ramona Sorescu.

Dorina Rusu şi Cristina Pocora au votat „împotrivă”.

„Există riscul ca programele de acolo să se transforme într-o campanie electorală continuă”, a spus Dorina Rusu. Ea a criticat decizia Primăriei din Voluntari de a face o televiziune finanţată de la buget. „

Alex Căutiş a punctat: „Avem o emisiune care-şi propune să rezolve probleme”. Este vorba despre „Rezolvator”, care „ar trebui să fie etalon pentru televiziunea noastră”.

Televiziunea Metropola TV va emite HD, iar principalii acţionari sunt Consiliul Local Voluntari şi echipa de fotbal Voluntari. Va avea conţinut generalist. Investiţia este de 1 milion de lei.

Postul de televiziune va fi operat de o companie a Consiliului Local Voluntari - Publivol Creativ. Compania este condusă, din luna octombrie, de jurnalistul Alex Căutiş.

Adjunctul lui este un alt jurnalist, Andi Laslău (Antena 3, Evenimentul zilei, B1 TV, Naşul TV).

Viitorul post de televiziune va avea sediul în Casa Presei Libere şi începe cu zece angajaţi, potrivit lui Alex Căutiş. Tot el spune că „există speranţe ca televiziunea să pornească într-o lună”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.