Monica Gubernat, preşedintele interimar al Consiliului Naţional al Audiovizualului, a fost invitată la o audiere în Comisia pentru cultură, arte şi mijloace de informare în masă, programată pentru miercuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Audierea are legătură cu modul în care Consiliul Naţional al Audiovizualului a răspuns sesizărilor ce vizau încălcările repetate, de către anumiţi radiodifuzori, a legislaţiei din domeniul electoral şi audiovizual, pe perioada desfăşurării campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare, respectiv referendum.

Potrivit lui Gigel Ştirbu, preşedintele Comisiei, Monica Gubernat nu a confirmat prezenţa la audierea programată la ora 13.00.

În ultimele săptămâni CNA a fost în mijlocul unui scandal care a vizat Televiziunea Română şi prezenţa lui Liviu Dragnea, fostul preşedinte al PSD, şi a ministrului Agriculturii, Petre Daea, la emisiunea „Viaţa satului”, în timpul campaniei electorale, fără ca programul să fie marcat ca atare.

În şedinţa de miercuri, Comisia va discuta şi propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea art. 16 din Legea nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare (Pl x 154/2019). Dezbateri în vederea întocmirii raportului; propunere legislativă privind acordarea de vouchere culturale (Pl x 361/2015). Dezbateri în vederea întocmirii raportului comun; proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public (PL x 193/2019). Dezbateri în vederea întocmirii raportului.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.