Musicalurile „Mean Girls” şi „SpongeBob SquarePants” au primit cele mai multe nominalizări la gala premiilor Tony de anul acesta, unde spectacolul „Springsteen on Broadway” va fi recompensat cu un premiu special pentru succesul pe care producţia l-a înregistrat în jumătate de an de la premieră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele două producţii de pe Broadway au primit câte 12 nominalizări, fiind urmate de musicalul „The Band’s Visit” şi de spectacolul de teatru „Angels in America”, cu câte 11 nominalizări, în timp ce spectacolul de teatru „Harry Potter and the Cursed Child” a primit zece.

Între celebrităţile nominalizate la cea de-a 72-a ediţie a galei premiilor Tony, care vor fi decernate pe 10 iunie, la New York, se numără Tina Fey, co-creator al musicalului „Mean Girls”, actorii Denzel Washington („The Iceman Cometh”), Amy Schumer („Meteor Shower”), Michael Cera („Lobby Hero”), Tony Shalhoub („The Band’s Visit”), Laurie Metcalf şi Glenda Jackson (ambele pentru rolurile din „Three Tall Women”), Andrew Garfield şi Nathan Lane (ambii pentru rolurile din „Angels in America”) şi Lauren Ambrose şi Diana Rigg (pentru rolurile din „My Fair Lady”).

Favoritul criticilor la categoria „cel mai bun musical” este „The Band’s Visit”, în timp ce „Harry Potter and the Cursed Child” ar trebui,în opinia lor, să se impună la categoria „cel mai bun spectacol de teatru”.

Pentru întreaga carieră în teatru vor fi premiaţi actriţa Chita Rivera şi compozitor şi producător Andrew Lloyd Webber, iar cu premii speciale Tony, actorul John Leguizamo şi muzicianul Bruce Springsteen.

Nominalizările pentru gala premiilor Tony au fost anunţate marţi, de la Public Library of the Performing Arts din Manhattan. Leslie Odom Jr., premiat cu Tony pentru „Hamilton”, şi Katharine McPhee, care joacă în „Waitress”, au anunţat selecţia pentru cele 24 de categorii.

Cea de-a 72-a gală a premiilor Tony, care recompensează spectacole de teatru, musicaluri, actori şi echipe de creaţie de pe Broadway, va fi găzduită de Sara Bareilles şi Josh Groban şi transmisă de CBS, live, pe 10 iunie, de la Radio City Music Hall.

La gala de anul trecut, care a fost prezentată de Kevin Spacey, marele câştigător a fost spectacolul „Dear Evan Hansen”, cu şase trofee din nouă nominalizări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.