Premiera spectacolului de balet "Coppélia" de Léo Delibes are loc joi, de la ora 18.30, cu public, la Opera Naţională Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Regia, coregrafia poartă semnătura Corinei Dumitrescu, adaptare după coregrafia originală de Arthur Saint-Léon, Marius Petipa şi Enrico Cechetti. Costumele au fost realizate de Bogdana Pascal, iar decorul de către Vladimir Turturica.

Avanpremiera spectacolului va avea loc miercuri, 12 mai, începând cu ora 18.30. Premiera baletului va avea loc joi, 13 mai, orele 18.30. Cea de-a treia reprezentaţie a evenimentului este programată sâmbătă, 15 mai, orele 18:30.

Biletele se găsesc pe https://tickets.operanb.ro/ şi la casa de bilete a Operei Naţionale Bucureşti.

Încă de la premiera mondială a spectacolului, ce a avut loc în anul 1870 pe scena Théatre Imperial de L’Opéra din Paris, spectacolul a cucerit publicul de toate vârstele.

"Coppélia este un spectacol pus în scenă acum mai bine de 150 ani, cu multe momente amuzante şi energice. Fiind un titlu vechi, m-a interesat recrearea lui pentru publicul de azi, fără să îi alterez, însă, farmecul si autenticitate determinate de secolul în care a fost creat. Nu am renunţat la binecunoscuta mise en scene şi la secvenţa dansurilor folclorice de divertisment, însă le-am dinamizat printr-o succesiune mai rapidă a mişcărilor şi a scenelor. Nu în ultimul rând, m-a preocupat claritatea mesajului, astfel încât acest balet să fie receptat atât de publicul adult, cât şi de cel foarte tânăr.

Mi-a plăcut să împrospătez firul narativ al minunatei povesti hoffmaniene prin dans şi gest,dându-le eroilor naturaleţea posturilor contemporane, integrate în atmosfera atât de frumos creată de Bogdana Pascal şi Vladimir Turturică", declară coregraful spectacolului, Corina Dumitrescu.

"Coppélia a fost o provocare minunată pentru toată echipa de creaţie, un spectacol plin de umor, cu o intrigă incitantă. L-am realizat cu multă dragoste şi entuziasm, şi, deşi forţa majoră i-a împiedicat lansarea în aprilie 2020, i-am anticipat efectele tonice pentru public de îndată ce stagiunea a putut fi reluată. Vă invit pe toţi în sala de spectacol, unde împreună cu artiştii Operei Române am alungat prin artă neliniştile cotidiene şi v-am rezervat câteva ore speciale pentru a vă relua speranţa în viitor", mai spune ea. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.