„Aici Moscova”, noua producţie multimedia semnată de Catinca Drăgănescu la unteatru, aduce în premieră în România textul autoarei contemporane Iulia Pospelova, în traducerea Ralucăi Rădulescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primele reprezentaţii ale spectacolului montat la unteatru, în parteneriat cu CINETic, vor avea loc joi, pe 28 octombrie, de la ora 19.00, şi vineri, pe 29 octombrie, de la ora 18.00. Biletele de acces sunt disponibile pe www.unteatru.ro.

„Aici Moscova” dinamitează ideea de adevăr unic şi propune spectatorilor o experienţă teatral - cinematică intensă, ȋn care aparatul de filmat devine personaj principal, iar reconstituirea adevărului, un puzzle de rezolvat individual. Subiectul, o cronică insolită a vieţii şi morţii lui Stalin din perspectiva fiicei lui, implică atât un salt în trecut, cât şi lucrul cu un univers magic al memoriei afective.

Actorii Nicoleta Lefter, Alex Călin, Liviu Romanescu şi Răzvan Rotaru sunt protagoniştii spectacolului care îi va pune pe spectatori faţă ȋn faţă cu un proces sensibil atât al trecutului, cât şi al prezentului, abolind morala binară a binelui versus rău.

Un produs live cinema theatre, spectacolul ia forma unei instalaţii multimedia care combină materialul pre-filmat cu proiecţia live din scenă. Imaginea elementelor video care vor anima scenografia realizată de Gabi Albu îi aparţine cineastei Carmen Tofeni, iar montajul poartă semnătura lui Bogdan Giurcă.

Simona Deaconescu s-a ocupat de creaţia cinematică şi mişcarea scenică din spectacol, iar design-ul de lumini a fost realizat de Alexandru Medveghi şi Dragoş Mărgineanu.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.