Spectacolul-instalaţie #acedesiguranţă, în regia lui Bobi Pricop, care se va juca simultan în patru teatre din ţară, respectiv la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova, Teatrul „Andrei Mureşanu” Sfântu Gheorghe, Teatrul de Stat Constanţa şi Teatrul de Nord Satu Mare, va fi lansat duminică, 23 ianuarie, şi în reţeaua TikTok.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spectacolul este conceput să funcţioneze pe două planuri: unul într-o sală de teatru, sub forma unei instalaţii performative, celălalt online, în cadrul reţelei TikTok.

#acedesiguranţă este o producţie teatrală care are la bază o serie de naraţiuni, într-o structură dramaturgică cu mai multe ramificaţii, create prin mijloace video.

Povestea are în centru un grup de şapte liceeni cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani care lansează #acedesiguranţă, o mişcare care vine să dea voce pe TikTok adolescenţilor şi experienţelor lor.

Reuniţi pe platforma TikTok, cei şapte adolescenţi abordează teme relevante pentru lumea tinerilor din România de azi, precum anxietate, identitate, autocunoaştere, educaţie, relaţii, vulnerabilitate sau izolare.



„Sub umbrela acestui hashtag se vor reuni atât clipurile deja produse împreună cu ei în ultimele luni, cât şi cele ale altor utilizatori de TikTok, care sperăm să se identifice cu mişcarea lansată de adolescenţii din proiectul nostru. Pe lângă relevanţa socială, un astfel de demers permite şi explorarea unor mijloace teatrale inedite, care îmbină storytelling-ul cu dimensiunea performativă a TikTok-ului. Miza e cu atât mai importantă în condiţiile în care TikTok modifică gradual (o parte din) lumea în care trăim, lucru care a devenit tot mai vizibil odată cu izbucnirea pandemiei. Adaptându-se la noile tehnologii, teatrul poate să oglindească şi să filtreze aceste transformări”, spune regizorul Bobi Pricop.

Pe lângă implicarea directă a adolescenţilor, proiectul vizează mai multe tipuri de receptare, precum şi mijloace de a deschide un dialog mai amplu, atât în cadrul TikTok, acolo unde „publicul” tânăr este unul foarte numeros, cât şi în afara reţelei, prin expunerea proiectului în sala de teatru.

Spectacolul-instalaţie presupune ca spectatorii să fie împărţiţi în grupuri mai mici, fiecare mergând în câte un spaţiu în care un actor va ghida publicul într-o călătorie intensă spre această poveste care se desfăşoară în universul TikTok.

Dramaturgia spectacolului #acedesiguranţă este semnată de Ionuţ Sociu, scenografia îi aparţine Oanei Micu, muzica şi coregrafia sunt realizate de Eduard Gabia, iar de imagine şi montaj este responsabil Iustin Şurpănelu.

Cei şapte adolescenţi care vor putea fi urmăriţi sunt Alexandra Francu, Jacqueline-Alessia Crăciun, Raluca Tender, Adrian Săpăceanu, Andrei Sava, Cristian Corbu şi Matei Stăncuţa.

În cele patru teatre implicate în coproducţia spectacolului-instalaţie #acedesiguranţă, ghidarea se va face de către actori:

• Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova: George Albert Costea / Ramona Drăgulescu/ Cătălin-Mihai Miculeasa / Claudiu Mihail / Romaniţa Ionescu / Vlad Udrescu

• Teatrul „Andrei Mureşanu” Sfântu Gheorghe: Costi Apostol / Anca Pitaru / Anna Maria Popa

• Teatrul de Stat Constanţa: Ecaterina Lupu / Florin Aioane / Andrei Bibire / Cătălin Bucur / Cătălina Mihai / Ştefan Mihai / Theodor Şoptelea / Cristiana Luca

• Teatrul de Nord Satu Mare: Ioana Cheregi / Bianco Erdei / Roxana Fânaţă / Andrei Gîjulete / Raluca Mara / Alexandra Odoroagă / Andrei Stan

Accesul în sălile de spectacol ale celor patru teatre implicate în proiect se va face în condiţiile stabilite de fiecare teatru în parte iar biletele sunt disponibile pe paginile web ale acestora.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.