Portretul lui Charles Dickens care a fost regăsit după 130 de ani va fi expus în casa din Londra a scriitorului, în luna aprilie, ca parte din campania muzeului de strângere de fonduri pentru cumpărarea lui.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pictura semnată de Margaret Gillies va putea fi văzută la Charles Dickens Museum, unde autorul a scris „Oliver Twist” şi „Nicholas Nickelby”, a finalizat „The Pickwick Papers” şi a început „Barnaby Rudge”, între 2 şi 7 aprilie.

Dickens s-a mutat în casa din cartierul Bloomsbury în 1937. Muzeul deţine cea mai mare colecţie de materiale legate de viaţa şi opera scriitorului.

Instituţia încearcă să strângă fonduri pentru a cumpăra tabloul. Prin campania demarată a fost strânsă până acum suma de 65.000 de lire sterline din totalul necesar de 180.000 de lire sterline.

Pictura a ajuns anul trecut la galeria Philip Mould & Co din Londra şi după cercetări a fost confirmat că este portretul lui Charles Dickens realizat de Gillies.

Portretul a fost realizat în şase şedinţe, în 1843, când scriitorul avea 31 de ani şi se afla în procesul de scriere a nuvelei „A Chrismas Carol”.

Tabloul a fost expus în 1844, la expoziţia Royal Academy.

În 1886, Gillies a spus că nu ştie unde se află tabloul, iar acesta a fost descoperit în 2017, la o licitaţie în Africa de Sud.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.