Un portret gigant al lui Ahed Tamimi, pictat pe zidul de la graniţa dintre Israel şi Cisiordania ocupată, era miercuri aproape finalizat înainte de eliberarea din închisoare, prevăzută în următoarele zile, a adolescentei care a devenit un simbol al luptei palestiniene împotriva ocupaţiei israeliene, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această pictură murală de patru metri înălţime este opera unui bărbat mascat, care afirmă că este artistul italian Jorit Agoch. 

Ahed Tamimi, o palestiniană în vârstă de 17 ani, a devenit simbolul viu al conflictului israelo-palestinian. 

Ea a atras atenţia internaţională prin difuzarea în decembrie a unui video în care lovea şi împingea soldaţi israelieni, în apropiere de casa ei, filmul devenind viral pe reţelele de socializare. 

Tânăra a fost arestată şi apoi condamnată la opt luni de închisoare de un tribunal militar israelian. 

Ea ar trebui să fie eliberată pe 28 iulie, potrivit avocatei Me Gaby Lasky.

Cazul Ahed Tamimi a avut ecou printre palestinieni cât şi printre israelieni. Primii au găsit în ea un exemplu de curaj în faţa abuzurilor israelienilor în teritoriile palestiniene ocupate de Statul evreu. 

Zidul de separare construit de Israel în Cisiordania este acoperit în mai multe locuri de graffiti şi de picturi ale artistului britanic Banksy în semn de susţinere pentru cauza palestiniană. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.