Trenul Regal s-a oprit, marţi, în Gara Buzău pentru aproximativ 10 minute, timp în care membrii familiei regale au coborât pentru a face o fotografie cu locomotiva construită în anul 1936 amplasată în apropiere şi a discuta cu oamenii veniţi să îi întâmpine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Aproximativ 200 de buzoieni, între care şi copii, au aşteptat pe peron sosirea Trenului Regal la Buzău. Familia Regală a fost întâmpinată cu pâine şi sare de către prefectul judeţului Buzău, Daniel Ţiclea, primarul Constantin Toma şi viceprimarul Oana Matache, dar şi de copii din grupul Happy Kids şi de un grup de tineri îmbrăcaţi în costume de epocă. 
 
FOTO: Ciprian Sterian
FOTO: Ciprian Sterian
 
Autorităţile buzoiene au oferit flori Majestăţii Sale Margareta şi Principesei Sofia, iar primarul Buzăului a oferit un album personalizat cu "Familia Regală de-a lungul timpului la Buzău”. Ulterior membrii familiei regale s-au deplasat în faţa Gării pentru a face o fotografie cu locomotiva Malaxa 1936 amplasată în faţa gării în anul 2020. 
 
FOTO: Ciprian Sterian
FOTO: Ciprian Sterian
 
Înainte de plecare, Majestatea Sa Margareta a primit din partea unui călugăr prezent în gară o icoană şi un şir de covrigi de Buzău şi a discutat timp de câteva minute cu copiii şi tinerii veniţi să o întâmpine.
 
Trenul Regal face, marţi, o călătorie simbolică de 10 Mai, cu opriri în Ploieşti, Buzău, Brăila şi Galaţi. Miercuri, Majestatea Sa Margareta, Alteţa Sa Regală Principele Radu şi Alteţa Sa Regală Principesa Sofia vor vizita în municipiul Galaţi sediul Crucii Roşii Române, Centrul de zi pentru copii Sfântul Spiridon şi Combinatul siderurgic Liberty Galaţi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.