O turistă britanică în vârstă de 21 de ani a desprins bucăţi din recent restaurata Casa dell'Ancora din Pompeii şi a fost reţinută de autorităţile italiene. Pagubele se ridică la 3.000 de euro, scrie Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aflată în vacanţă împreună cu tatăl şi sora ei la poalele Vezuviului, turista a decis să treacă peste barierele de securitate care protejau cetatea Pompeii. Cu ajutorul unor obiecte ascuţite, ea a îndepărtat bucăţi dintr-un mozaic din situl Casa dell'Ancora, pentru a le lua drept amintire.  

Ea a fost reţinută de autorităţi când încerca să părăsească situl turistic. Un reprezentant al sitului a evaluat pagubele la 3.000 de euro. Redeschis pentru public în decembrie 2018, situl Casa dell'Ancora a făcut până acum obiectul unor intervenţii de mentenanţă, de cercetări şi de restaurare. Edificiul a fost numit datorită mozaicului, un desen din bucăţi negre în forma unei ancore de barcă. 

Nu este pentru prima dată când vestigiile din Pompeii sunt vandalizate sau distruse de vizitatori. În urmă cu un an, un francez din Montpellier a fost judecat pentru că a încercat să părăsească teritoriul italian cu o geantă plină de obiecte furate. El a furat 13 frangmente de teracotă şi o placă de marmură din Pompeii. A fost amendat cu 200 de euro şi a primit patru luni de închisoare cu suspendare. 

Pentru a lupta contra actelor de vandalism şi de distrugere a spaţiilor sale culturale şi istorice, Italia a încercat din 2016 să consolideze paza şi protecţia. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.