"Papagalul mut" - o poveste incredibilă, dar reală, având în centru una dintre cele mai enigmatice şi fascinante figuri ale secolului al XVIII-lea, spionul travestit Charles d’Eon/ Lia de Beaumont, va avea premiera oficială pe 12 decembrie la Teatrul Naţional Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fiinţă ambivalentă, atât timp cât a trăit, d’Eon a întreţinut cu abilitate misterul asupra identităţii sale: era bărbat sau femeie?

După aproape treizeci de ani, cineastul Nae Caranfil (regizorul filmelor „Filantropica”, „Asfalt Tango”, „Restul e tăcere”, printre altele) se reîntoarce în teatru, cu un spectacol pe un text propriu care prezintă un episod din fascinanta viaţă a cavalerului d’Eon: misiunea sa la Curtea ţarinei Elisabeta I, unde a acţionat ca agent de influenţă în favoarea Franţei. Dându-şi seama că o femeie ar reuşi să câştige mai repede încrederea suspicioasei ţarine, d’Eon a ales să fie femeie. Astfel, luând identitatea nepoatei cavalerului Douglas, conducătorul delegaţiei franceze, el / ea va reuşi să îşi ducă la îndeplinire misiunea, dar tulburând, în acelaşi timp, minţi şi inimi.

Un spectacol cu personaje şi fapte istorice reale, plin de haz, farmec, îndrăzneală, despre spionaj, intrigi politice şi amoroase desfăşurate la una dintre cele mai extravagante curţi imperiale ale lumii.

Regia şi ilustraţia muzicală a spectacolului sunt semnate de Nae Caranfil, iar asistent de regie au fost Tamara Creţulescu şi Andreea Nae. Scenografia este realizată de Dragoş Buhagiar. 

Din distribuţie: Claudiu Bleonţ, Vlad Ligigan, Mihai Calotă, Tomi Cristin, Eduard Cârlan, Miruna Bilei, Magda Catone, Marius Rizea. 

Avanpremiere sunt programate pe 8 şi 9 decembrie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.