Pânza „Rondul de noapte/ Night Watch” de Rembrandt a fost scoasă din ramă, miercuri, la Rijksmuseum din Amsterdam, pentru prima dată din 1975, pentru a începe restaurarea sa, anunţă Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Terminat în 1642, tabloul, care măsoară 3,8 x 4,5 metri şi cântăreşte 337 de kilograme, îl înfăţişează pe căpitanul Miliţiei din Amsterdam ordonându-le oamenilor săi să înceapă acţiunea. 

„Pentru prima dată în aproape 50 de ani, „Rondul de noapte” este cu faţa în jos”, a spus directorul Rijksmuseum, Taco Dibbits, ziarului Nederlands Dagblad. „Acum uimeşte prin cât de mare este”. 

De-a lungul a trei luni, „Rondul de noapte” va avea o nouă ramă de aluminiu, ceea ce va elimina unele deformari ale pânzei. 

Restaurarea se face în spatele unui zid de geam în galeria unde este expus în mod obişnuit - „Galeria de Onoare” care prezintă lucrări de pictori olandezi din secolul al XVII-lea, cunoscută drept Epoca de Aur. 

Rijksmuseum din Amsterdam a prezentat cea mai mare şi mai detaliată fotografie realizată vreodată cu o operă de artă, „Rondul de noapte” de Rembrandt, care are o dimensiune de 717 gigapixeli sau 717.000.000.000 de pixeli.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.