Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a solicitat, luni, creşterea producţiei de dexametazonă şi "să fie distribuit rapid în lumea întreagă" acest steriod puternic care s-a dovedit eficient pentru tratarea celor mai grave cazuri de Covid-19, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Din fericire, este vorba despre un medicament ieftin şi există mulţi fabricanţi de dexametazonă în lumea întreagă care, suntem convinşi, pot accelera producţia", a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cursul unei conferinţe online de la sediul organizaţiei din Geneva.

Potrivit primelor rezultate ale studiului clinic britanic Recovery, publicat sâptămâna trecută, dexametazona reduce cu o treime mortalitatea la bolnavii cei mai afectaţi de Covid-19. 

Acest medicament este primul care a arătat o ameliorare la pacienţii cu Covid-19, în contextul în care nu există niciun vaccin. El este deja folosit pentru efectul său puternic antiinflamator. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.