Organizaţia Mondială a Sănătăţii a transmis, luni, că nu poate confirma un nou focar de coronavirus în Beijing, precizând că una dintre "ipotezele" luate în calcul ar fi că numărul îmbolnăvirilor este cauzat de importul şi prelucrarea somonului, potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Luni, mai multe districte din capitala Chinei au instalat puncte de control, au închis şcoli şi i-au obligat pe cetăţeni să se testeze împotriva noului coronavirus.

Decizia a fost luată după o creştere exponenţială a numărului de cazuri de îmbolnăviri, publicaţia britanică făcând referire şi la cea mai mare piaţă agroalimentară din Asia. 

Ziarele controlate de stat au raportat că virusul a fost descoperit pe platformele din lemn pe care este prelucrat somonul, în piaţa Xinfadi din Beijing. 

Dr Mike Ryan, director în OMS, a afirmat că nu recomandă teste pentru coronavirus în zonele unde se ambalează produsele, considerând că nu au legătură cu noile infecţii. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.