Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a transmis marţi o avertizare cu privire la penuria posibilă de seringi în 2022 - unul până la două miliarde lipsă - dacă producerea lor nu urmează pe cea a vaccinurilor contra Covid-19, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit OMS, care a îndemnat ţările să-şi crească capacitatea de producţie în acest domeniu, eforturile în această direcţie au fost deja întreprinse. Dacă „putem cu siguranţă să creştem capacitatea, trebuie să ştim cu cât şi când”, a precizat Lisa hedman, consilieră principală la OMS pentru acces la medicamente şi produse de sănătate. 

Mai mult de 7,25 de miliarde de doze de vaccin contra Covid-19 au fost administrate în lume, potrivit unui bilanţ al AFP, adică aproape dublu numărului de vaccinări uzual efectuate în fiecare an, crescând nevoia de seringi. 

Potrivit Lisei Hedman, o lipsă de seringi ar putea determina o întârziere a vaccinurilor de rutină şi, deci, ca acest lucru să aibă un impact asupra sănătăţii publice „pentru anii următori” dacă o generaţie de tineri nu primeşte vaccinurile normale în copilărie. Aceasta s-ar putea traduce prin reutilizarea nerecomandabilă a seringilor şi acelor, destinate a fi de unică folosinţă. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.