Orchestra Română de Tineret va concerta duminică, la Auditorium Santa Cecilia din Roma, în formula de cameră, condusă de concertmaestrul şi solistul Rafael Butaru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Concertul îi va avea solişti pe Iulia Adriana Cazacu – vioară, Ioana Jijian – vioară, Mircea Lazăr – vioară, Radu Dunca – vioară, şi Ştefan Cazacu – violoncel, care cântă sau au fost membri ai orchestrei pe parcursul mai multor proiecte.

Programul cuprinde lucrări din repertoriul universal: Arcangelo Corelli - Sarabandă, Gigă şi Badinerie, Antonio Vivaldi - Concert pentru 4 viori în si minor, W.A. Mozart - Divertimento KV 136 in Re major,  Luigi Boccherini - Fandango, Giacomo Puccini - Crisantemi, Constantin Dimitrescu - Serenada română pentru violoncel şi orchestră şi Dans ţărănesc pentru violoncel şi orchestră, George Enescu - Balada, Sabin Păutza - Dans din Maramureş, Bela Bartok - Dansuri populare româneşti.

Marin Cazacu, directorul Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română”, a declarat în pregătirea evenimentului: „Această formulă de orchestră de cameră, înfiinţată mai recent în cadrul proiectului Orchestrele Naţionale de Tineret ale României, are acum ocazia de a concerta pe o scenă emblematică a vieţii muzicale europene, Auditorium Santa Cecilia din Roma, iar fiecare dintre tinerii care vor putea fi văzuţi acum şi în ipostaze solistice cu siguranţă vor încânta publicul”.

Această manifestare este inclusă în seria concertelor ce marchează preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene.

Prima orchestră simfonică de tineret din România a luat fiinţă la Sinaia, în vara anului 2008, la iniţiativa violoncelistului şi profesorului Marin Cazacu, care este director artistic.

Membrii Orchestrei Române de Tineret, cei mai mulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani, sunt selectaţi dintre cei mai buni muzicieni români la nivel naţional, pregătirea artistică fiind asigurată de la înfiinţare de maestrul Cristian Mandeal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.