Premierul Ludovic Orban anunţă că Guvernul susţine înscrierea sitului Roşia Montană în patrimoniul UNESCO şi spune că a cerut ministrului Culturii şi tuturor instituţiilor implicate sp facă demersuri în acest sens.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Partidul Naţional Liberal a susţinut încă de la început procedura de înscriere (a sitului Roşia Montană – n.r.) în patrimoniul UNESCO. Nu noi suntem cei care am încălcat procedura, ci guvernele PSD. Readuc aminte că PNL a avut o poziţie constantă privitor la acest subiect, aduceţi-vă numai aminte când a venit Ponta cu legea specială care prevedea regim discriminatoriu, preferenţial pe toate procedurile de avizare pentru compania implicată în proiectul Roşia Montană. Acel proiect de lege şi al doilea proiect de lege au căzut datorită opoziţiei Partidului Naţional Liberal” a afirmat Ludovic Orban marţi, într-o conferinţă de presă.

Primul ministru a menţionat că a solicitat ministrului Culturii şi altor instituţii implicate, inclusiv celor care se ocupă de procesul intentat de compania care dorea să înceapă exploatarea la Roşia Montana, să vadă dacă derularea litigiului este afectată şi să facă demersurile necesare pentru înscrierea în patrimoniu UNESCO.

„Decizia noastră este foarte clară: noi vrem înscrierea Roşiei Montana, a sitului în patrimoniul UNESCO. Nu expiră pe 1 februarie (termenul de înscriere – n.r.), să nu credeţi să se opreşte procedura ci se întârzie un pic procedura de înscriere” a adăugat Ludovic Orban.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.