Oamenii de ştiinţă au numit un şarpe Tachymenoides harrisonfordi pentru a-i mulţumi actorului Harrison Ford pentru lupta sa pentru conservarea mediului înconjurător.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În filmul „Raiders of the Lost Ark” (1981), Indiana Jones se teme de şerpi. Patruzeci şi doi de ani mai târziu, Harrison Ford tocmai a inspirat numele unei noi specii de şerpi: Tachymenoides harrisonfordi.

„Este o onoare să îi mulţumim pentru lupta sa de zeci de ani pentru conservarea mediului înconjurător”.

Într-un comunicat de presă, actorul a descris descoperirea ca fiind o „experienţă umilitoare”: „Este un mod de a ne aminti că mai sunt încă atât de multe de descoperit în lumea noastră sălbatică - şi că oamenii sunt doar o mică parte dintr-o biosferă incredibil de vastă”, a adăugat Ford.

„Şarpele îşi petrece zilele la soare, într-un bazin cu apă noroioasă. Probabil că am fi fost buni prieteni la începutul anilor 1960”, a spus el râzând.

Actorul, care tocmai a jucat în cel de-al cincilea episod al aventurilor celebrului arheolog, dăduse deja numele său unei furnici, Pheidole harrisonfordi, şi unui păianjen, Calponia harrisonfordi.

„Oamenii de ştiinţă continuă să numească insecte după mine, dar întotdeauna sunt cele care îi sperie pe copii”, spune el. 

Descoperirea acestei noi specii de şarpe a fost făcută de cercetători peruani şi americani în Parcul Naţional Otishi, situat la vest de capitala peruană Lima.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.