O ţestoasă care are o „puternică” legătură genetică cu o subspecie presupusă a fi dispărută, făcută celebră de Singuraticul George, a fost descoperită într-o expediţie ştiinţifică în Insulele Galapagos, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

George, ultimul exemplar cunoscut din specia Chelonoidis abingdonii din Insula Pinta, a murit în 2012, în captivitate, la vârsta de peste 100 de ani. El era poreclit Lonesome George.

Galapagos National Parks (PNG) a transmis că în expediţie a fost găsită o femelă tânără, considerată „o descoperire de mare importanţă pentru că are o puternică componentă genetică a speciilor Chelonoidis abingdonii”.

Ea „ar putea fi un descendent direct al unui individ pur, care ar putea fi încă în viaţă undeva”.

Cercetătorii PNG şi îngrijitorii parcului au mai găsit 29 de ţestoase - 11 masculi şi 18 femele - care împărtăşesc structura genetică a subspeciei Chelonoidis niger Floreana, crezută, de asemenea, că a dispărut.

Reprezentanţii parcului spun că pe Wolf Volcano există 10.000 - 12.000 de ţestoase.

Insulele Galapagos, aflate în Oceanul Pacific la 1.000 de kilometri de coasta Ecuadorului, au fost făcute celebre de studiile lui Charles Darwin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.