O sută de desene realizate de Pablo Picasso în anii 1930 au fost vândute într-o licitaţie la Paris pentru 1,9 milioane de euro, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Seria, adjudecată duminică la casa Ader Nordmann, face parte din „Suite Vollard”, care s-a născut în urma unui acord încheiat între artistul spaniol şi primul său dealer de artă, parizianul Ambroise Vollard, potrivit căruia Picasso s-a angajat să deseneze şi să predea gravurile în schimbul unor opere de Cézanne şi Renoir.

În total, au fost create 310 de seturi pornind de la 100 de plăci originale, pe care Picasso le-a pictat în decurs de şapte ani, marcaţi de războiul civil spaniol şi de relaţia lui cu Marie-Thèrese Walter. 

British Museum a cumpărat o serie în 2011, pentru aproximativ 1 milion de lire sterline, introducând în circuitul muzeelor un set complet al acestor desene, împreună cu National Gallery din Washington, MoMA din New York şi Muzeul Picasso din Paris.

Setul de duminică a fost adjudecat de un american care a dorit să rămână anonim, a precizat casa de licitaţii, care a organizat vânzarea la care nu a fost permisă licitarea prin telefon sau online. 

Seria lui Picasso a făcut parte dintre cele 622 de loturi ale colecţiei de artă a francezului Henri Petiet, care a fost vândută cu un total de 3,3 milioane de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.