O statuie a lui Ramses al II-lea, celebrul faraon al dinastiei a XIX-a, a fost descoperită în apropiere de Memphis, nu departe de marile piramide din Giza, a anunţat ministrul egiptean al Antichităţilor, scrie Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această statuie este primul bust din granit roz al lui Ramses cel Mare care poartă pe cap "Ka" - simbolul tuturor energiilor vitale ce animă zeii şi oamenii -, potrivit unui comunicat al ministerului care a prezentat această descoperire drept una "rară". 

Săpăturile începute săptămâna trecută de o echipă a ministerului au avut loc pe un teren privat din satul Mit Rahina, sit al vechiului Memphis, situat la 30 kilometri sud de Cairo.

Statuia lui Ramses al II-lea, unul dintre cei mai puternici faroni ai celei de-a XIX-a dinastii (1301-1236 înainte de Hristos) are 105 centimetri înălţime şi 55 de centimetri lăţime. 

Descoperirea va putea permite specialiştilor să afle mai multe despre destinul acestui mare faraon care prezintă încă, în ochii istoricilor, multe mistere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.