O primă ediţie rară a romanului "Harry Potter and The Philosopher's Stone" a fost vândută pentru 27.500 de lire sterline de "adevăratul" Harry Potter, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potter, din Waterlooville, Hampshire, avea 8 ani când seria scrisă de J.K. Rowling devenea un succes. Cartea "Harry Potter and The Philosopher's Stone" i-a fost dăruită de tatăl lui în 1997, care a constatat că este despre un vrăjitor care poartă numele fiului său. 

Vânzarea volumului din prima serie de 500 de exemplare a fost descrisă ca fiind "emoţionantă şi magică". 

Bărbatul, acum în vârstă de 33 de ani, şi familia sa au decis să vândă cartea în memoria tatălui, David, care a murit de cancer în 2017. 

Copia, una dintre cele doar 500 din prima ediţie, include mai multe greşeli de tipar, între care cuvântul "wand" (baghetă magică), care apare scris de două ori la pagina 53 şi cuvântul "Philosopher's" scris greşit pe coperta a doua.

Lotul a fost vândut unui britanic la Hansons Auctions din Etwall, Derbyshire.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.