O piesă a regizorului şi cineastului rus Kirill Serebrennikov, aflat în arest la domiciliu, va fi programată în cadrul Festivalului de teatru de la Avignon ediţia 2019, a anunţat marţi directorul Olivier Py pentru AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înainte de arestarea sa la Moscova în august 2017, Kirill Serebrennikov pregătea o piesă de teatru pentru Festival despre fotograful chinez Ren Hang, cenzurat pentru opera sa îndrăzneaţă. Acest spectacol va fi prezentat în 2019. "Nu ştim cum se va face, dar această piesă va fi în program", a indicat directorul unuia dintre cele mai importante festivaluri de teatru din lume. 

Pe 18 iulie, justiţia rusă a prelungit cu aproape o lună arestul la domiciliu al artistului acuzat de deturnare de fonduri într-un scandal pe care el l-a calificat "absurd". 

Festivalul de la Avignon, din ce în ce mai aproape de evenimentele actuale din lume, s-a axat anul acesta asupra tematicii despre gen, cu un număr de spectacole care prezintă problematica identităţii şi a cauzei LGBTQ. 

"Firul roşu al ediţiei 2019 va fi în jurul Odiseei", în sens strict, dar şi în cel al "odiseelor contemporane, al refugiaţilor, al acceptării celuilalt", a spus Py, afirmând că vrea să unească "poeticul de politică". 

Ediţia 2018, care se încheie marţi, a cunoscut cea mai mare rată de participare de la nominalizarea în 2014 a lui Olivier Py în fruntea Festivalului: 95,5%, faţă de 91% anul trecut. În 2016, această rată a atins aproape 95%.

Spectacolele au atras vara aceasta 108.000 de spectatori la 112.775 bilete puse în vânzare, faţă de 112.000 de spectatori pentru 123.500 de bilete în 2017. În total, festivalul a adunat 150.800 de persoane cu spectacolele gratuite. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.