O pictură a artistului britanic LS Lowry care înfăţişează o sală de licitaţii ar putea fi vândută, la Sotheby's, pe 23 noiembrie, pentru 1,8 milioane de lire sterline, potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„The Auction”, o lucrare de dimensiuni mari finalizată în 1958, este una dintre singurele scene de interior realizate de pictorul originar din Lancashire, care a devenit unul dintre cei mai preţuiţi artişti britanici.

Pictura prezintă o sală de licitaţie plină de viaţă, plină de oameni care se înghesuie în bănci. Există aici personaje familiare din peisajele urbane ale lui Lowry: un câine în lesă, un sugar aşezat în cărucior. În spate, comisarul de licitaţie şi grefierii sunt pe un podium iar de fiecare parte tablouri pregătite de a fi vândute.

Tabloul „surprinde agitaţia unei licitaţii în stilul unic al lui Lowry”, a spus Frances Christie, preşedinte adjunct al Sotheby’s Marea Britanie şi Irlanda.

Lowry, avid colecţionar de ceasuri şi artă pre-Raphaelită, participa în mod regulat la licitaţii în Manchester şi Londra.

Recordul pentru un Lowry este deţinut de pictura sa „Piccadilly Circus”, care s-a vândut cu 5,6 milioane de lire sterline în 2011.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.