"Insatiable", un nou serial Netflix, este acuzat că îşi bate joc de persoanele supraponderale iar o petiţie prin care este cerută retragerea filmului a adunat deja 120.000 de semnături, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Serialul, care va fi disponibil pe site-ul de streaming începând din 10 august, cu Alyssa Milano şi Debby Ryan în rolurile principale, pune în scenă o adolescentă obeză obişnuită să fie ridiculizată de colegii ei de liceu. După ce slăbeşte, ea caută să se răzbune. 

În textul petiţiei se arată că serialul încurajează tinerele să "îşi judece valoarea în funcţie de corpul lor" şi că "promovează nu doar cultura toxică a dietelor, dar şi corpul feminin ca obiect". 

"Încă mai avem timp să oprim serialul care se joacă cu nesiguranţa tinerelor care cred că pentur a fi fericite şi a valora ceva, trebuie să slăbească". 

Actriţa principală, Debby Ryan, a luat apărarea serialului pe contul ei de Instagram. 

"Ca persoană pentru care corpul, în special al femeilor, este luat în râs sau modelat, am fost foarte entuziastă să lucrez pentru "Insatiable", pentru că este un serial care pune problema prin satiră", a reacţionat Debby Ryan, care evocă "12 ani de luptă" cu imaginea corpului ei, "care m-au dus în zone teribile în care nu mai vreau să ajung". 

Personajul ei "suferă o transformare fizică, dar asta nu o face fericită. Nu facem asta pentru a râde de supraponderali. Vrem să atragem atenţia asupra sistemelor periculoase şi inadecvate care pun pe acelaşi nivel slăbitul cu valoarea", a continuat ea, cerând ca publicul să vadă întâi serialul înainte de a-l judeca. 

Reprezentanţii Netflix nu au răspuns solicitării AFP. 

Gigantul de streaming a făcut deja obiectul unei controverse în ultimele luni cu un alt serial, "13 Reasons Why”, acuzat că încurajează sinuciderile în rândul adolescenţilor. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.