Pictura murală "Morning is broken" de Banksy, care era pe zidul lateral al unei ferme abandonate vechi de 500 de ani, a fost distrusă odată cu demolarea ei, marţi, în oraşul Herne Bay de la malul mării, în Kent, Anglia, potrivit unei postări pe contul de Instagram al artistului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pictura murală "Morning is Broken" arăta un băiat, cu o pisică lângă el, deschizând perdelele din tablă ondulată.

Propietatea Blacksole Farmhouse este deţinută de firma imobiliară Kitewood, care intenţionează să construiască 67 de case în locul ei.

Aşa cum obişnuieşte, pe Instagram, artistul a publicat miercuri câteva fotografii pentru a-şi autentifica lucrarea. „Au distrus-o”, a comentat el. În ultima fotografie a seriei, un muncitor, moloz, un excavator şi un tomberon se văd alături de ruinele clădirii demolate.

„Nu ştiam că este un Banksy”, a spus George Caudwell, unul dintre contractori, pentru KentOnline. „Când mi-am dat seama, mi s-a făcut rău, am fost devastaţi”, a adăugat el în timp ce a explicat că demolarea a început marţi. Antreprenorul indică faptul că, dacă el însuşi nu ştia că lucrarea este a lui Banksy, nici proprietarul terenului nu o ştia.

Deja în februarie, o pictură murală a artistului stradal, care s-a inspirat în mod clar din violenţa domestică, a fost scoasă de două ori de pe un zid din Margate, o altă staţiune de pe litoral din Kent. "Valentine's Day Mascara" înfăţişa o gospodină într-un şorţ albastru şi mănuşi galbene pentru spălat, împingându-şi soţul într-un congelator. Recunoaştem acolo imaginea caricaturală a gospodinei din reclamele anilor 1950. Două detalii o deosebesc însă: ochiul ei umflat şi un dinte lipsă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.