Regina Elizabeth a II-a va împlini 95 de ani pe 21 aprilie. Până în prezent niciun alt suveran britanic nu a atins această vârstă iar monede comemorative, dintre care una de cinci lire sterline, au fost prezentate cu această ocazie de Royal Mint.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Monedele de cinci lire sterline sunt rezervate ocaziilor importante regale precum aceasta. 

Monograma regală "EIIR" este gravată pe ea, precum şi expresia "my heart and my devotion" ("inima şi devotamentul meu"), referinţă la celebrul discurs de Crăciun din 1957 al suveranei, primul transmis la televizor.

Alte patru monede care omagiază evenimente importante din cultura britanică au fost puse în circulaţie. 

Două monede de două lire sterline care marchează a 250 aniversare a naşterii lui Walter Scott şi 75 de ani de la moartea romancierului H.G. Wells ("Războiul lumilor", "Tme Machine") au fost emise. Două monede de 50 de penny care celebrează a 50-a reformă monetară britanică şi 75 de ani de la moartea inventatorului John Logie Baird, pionier al televiziunii. 

Elizabeth a II-a nu a anunţat festivităţile pentru aniversarea sa, dar vor fi sărbători timp de patru zile, din 2 până în 4 iunie 2022 pentru a marca Jubileul de Platină şi 70 de ani de domnie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.