Aproximativ 1.000 de metri pătraţi de ziduri vor fi transformaţi în opere de artă de tinerii artişti români de la Sweet Damage Crew, în parteneriat cu One Night Gallery, în cadrul campaniei „Eco Graffiti / Rebels with a Cause”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Picturile murale vor fi realizate într-unele dintre cele mai aglomerate zone ale Capitalei şi vor avea rolul de purificare a aerului.

Artiştii vor folosi exclusiv materiale eco: 25% vopsea care purifică aerul, 75% vopsea ecologică, muşchi verde şi lămpi cu încărcare solară.

Fiecare pictură murală va avea capacitatea de purificare a circa patru copaci maturi, cu frunziş des.

„Rebels with a cause” este o iniţiativă ce susţine comunitatea artistică din România prin diferite proiecte menite să genereze noi perspective şi sensuri, sub umbrela #breakbinary.

Proiectul porneşte de la tema „Fun & Purpose” şi susţine tineri artişti în crearea unor murale de graffiti care reflectă un act distractiv de rebeliune, libertatea de a experimenta, dar şi asumarea unui scop pentru binele general, al mediului şi al comunităţii din care facem parte.

Obiectivul campaniei este crearea unui cadru cât mai viu şi dinamic de expunere a artei în spaţiul public al oraşului şi al comunităţii, prin transformarea spaţiilor gri în experienţe artistice vii şi colorate, apte să redea spaţiul comunităţii şi membrilor ei, nu doar prin culoare şi emoţie artistică, ci şi prin elemente eco şi naturale, un adevărat spaţiu verde menit să contribuie la protejarea mediului şi a calităţii vieţii.

Artişti precum Inna, Speak, Cătălin Bordea şi Macanache suţin şi ei iniţiativa menită să înfrumuseţeze oraşul, să susţină industriile creative, să readucă la viaţă locuri din Bucureşti şi, nu în ultimul rând, să ofere un spaţiu de exprimare creativă şi benefică pentru mediu. Ei au revendicat clădiri din Capitală, primele file din saga „Rebels with a Cause”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.