O jurnalistă irakiană, Afrah Shawqi Hammudi, a fost răpită, luni, din locuinţa sa din Bagdad, de atacatori înarmaţi care au pretins că sunt membri ai forţelor de securitate, au anunţat autorităţile locale, citate de cotidianul britanic The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Afrah Shawqi Hammudi a fost răpită în jurul orei 22.00 din locuinţa ei aflată într-un cartier din sudul capitalei irakiene, potrivit lui Ziad al-Ajili, preşedintele Journalistic Freedoms Observatory.

”Opt bărbaţi înarmaţi au intrat cu forţa în locuinţa ei din Saidiya îmbrăcaţi cu haine simple şi au pretins că aparţin forţelor de securitate. L-au legat pe fiul ei şi au furat telefoane mobile, computere şi bani înainte de a o răpi pe Afrah şi de a fugi”, a spus Ziad al-Ajili, pentru AFP.

Informaţia a fost confirmată de o sursă din ministerul de interne irakian, care a vorbit sub protecţia anonimatului.

Afrah Shawqi Hammudi, în vârstă de 43 de ani, este angajată a Asharq al-Awsat, un ziar pan-arab, cu sediul în Londra, precum şi a mai multor site-uri de ştiri, între care se numără Aklaam.

Luni, jurnalista a publicat pe un site un articol critic la adresa grupurilor armate care acţionează cu impunitate în Irak.

Prim-ministrul Haider al-Abadi a criticat răpirea jurnalistei şi le-a ordonat serviciilor de securitate să facă tot posibilul pentru a o salva şi pentru a-i găsi pe agresori.

Irak este una dintre cele mai periculoase ţări pentru jurnalişti. În anul 2016, şapte jurnalişti au fost ucişi în această ţară, a arătat grupul Reporteri fără Frontiere, săptămâna trecută.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.