Muzeul Naţional de Artă Contemporană curatoriază o expoziţie itinerantă pe tema inegalităţii de şanse şi a discriminării etnice, un muzeu pop­-up care se deschide publicului de Noaptea Albă a Galeriilor - NAG, vineri, la Sala de Marmură, ca apoi să plece către spaţii cu concentrare mare de populaţie activă şi ocupată, în­ sedii de companii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

George Vasilescu, Claudiu Cobilanschi, Simona Constantin + Suzana Dan + Cosmin Filisan, SOKERES sunt artiştii selectaţi prin concurs să creeze împreună cu comunitatea din Rahova-Uranus, vecinii muzeului, precum şi cu rezidenţi din Aleea Livezilor (Ferentari), patru lucrări de artă care să apropie emoţional două lumi care nu se întâlnesc niciodată - cea a turnurilor înalte din Pipera şi cea a comunităţilor marginale.

MNAC împrumută gratuit expoziţia companiilor.

Itinerariul Muzeului Nomad, cum va fi cerut şi primit de societate, devine în continuare subiect de studiu. Singura expunere a lucrărilor la MNAC are loc de Noaptea Albă a Galeriilor, eveniment în care trupa de teatru PlayHood va juca piesa „Friday”, iar expoziţia poate deja fi cerută de companiile care doresc să aducă arta mai aproape de angajaţii lor, la muncă, în mediul în care aceştia îşi petrec mai mult de 8 ore pe zi.

Muzeul Nomad de Artă Contemporană este un proiect al programului MNAC de Community Outreach ce are ca obiectiv dezvoltarea publicului muzeului prin derularea unor proiecte educaţionale şi intervenţii artistice in place dedicate unor comunităţi ţintite. Astfel, muzeul devine o agora pentru dezbatere a temelor care prin dialog între membrii societăţii pot fi înţelese mai bine prin spargerea limitelor impuse de prejudecată.

Proiectul este cofinanţat de AFCN - Administraţia Fondului Cultural Naţional, sesiunea de finanţare proiecte culturale II/2018, aria Arte Vizuale. În parteneriat cu Policy Center for Roma and Minorities.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.