Volumul ”Altfel despre Părintele Arsenie Boca” a fost desemnată ”cea mai râvnită carte” a Târgului Gaudeamus de la Cluj-Napoca, unde au venit, în cele cinci zile de desfăşurare, peste 27.000 de vizitatori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Editurii ”Şcoala Ardeleană”, unde a fost publicat volumul ”Altfel despre Părintele Arsenie Boca”, în convorbiri cu Marius Vasileanu, vânzările cărţii au fost de ordinul sutelor de exemplare, preţul acesteia fiind de 25 de lei. 

Duminică, în ultima zi aTârgului Gaudeamus, a fost acordat şi Trofeul Gaudeamus, premiul întâi revenind Editurii ”Şcoala Ardeleană”, iar pe locurile al doilea şi al treilea s-au clasat editurile Humanitas şi Polirom. De asemenea, Premiul ”Educaţia”, oferit de către organizatori, a fost decernat Academiei de Studii Economice din Bucureşti.

Potrivit organizatorilor, în cele cinci zile de desfăşurare a târgulului, peste 27.000 de vizitatori i-au trecut pragul.  

Cea de-a şaptesprezecea ediţie a Târgului de Carte Gaudeamus Cluj-Napoca a început, miercuri, în Piaţa Unirii din oraş, participând 90 de expozanţi. Următorul oraş în care Târgul Gaudeamus va ajunge este Oradea, în perioada 18-22 mai, în Parcul 1 Decembrie din oraş.

Printre cele 135 de evenimente organizate la târg s-au numărat "Raftul liber", proiect care s-a bazat pe principiul schimbului liber de cărţi,  dar şi "Cărţile se întorc acasă", care a urmărit ca prin donaţii din partea expozanţilor şi a vizitatorilor să se realizeze un fond de carte care, în acest an, să aibă ca beneficiar biblioteca şcolii primare din localitatea Poiana Horea, comuna Beliş, din judeţul Cluj.

În perioada 1994-2016, au fost organizate 90 de târguri sub brandul Târgul de Carte Gaudeamus, care au adus aproape 2.615.000 de vizitatori, peste 9.700 de expozanţi şi au prilejuit peste 10.500 de evenimente culturale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.