Programe de cultură, spectacole şi concerte, filme documentare şi artistice, festivaluri de muzică simfonică şi jazz, programe informative, emisiuni de folclor, călătorii, spiritualitate şi bucătărie tradiţională românească fac parte, din 15 aprilie, din grila TVR 3.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din 15 aprilie, „CULT@rt”, principalul magazin cultural al postului, părăseşte studiourile din Bucureşti şi porneşte „la drum” pentru a descoperi şi spori vizibilitatea evenimentelor culturale din întreaga ţară. În fiecare zi, de luni până vineri, informaţii culturale din diferite colţuri ale ţării vor fi aduse de fiecare dintre cele cinci studiouri teritoriale: Iaşi, Târgu Mureş, Craiova, Timişoara şi Cluj-Napoca.

În noua grilă este introdusă o linie de film documentar (joi), respectiv documentar de artă (vineri), de la ora 23.00, precum şi un „Magazin de arte vizuale”, duminica, de la 18.30.

În primele trei zile ale săptămânii, de la ora 23.00, vor fi difuzate în premieră etapele de concurs, finalele şi recitalurile din Concursul Internaţional „George Enescu” 2018, iar joia, de la 23.30, în premieră, Festivalul de Jazz de la Ploieşti 2018.

În fiecare sâmbătă şi duminică, de la ora 11.30, va fi difuzată emisiunea „Sarea-n bucate”, în care vor fi prezentate reţete autentice din Banat, Transilvania şi nu numai.   

Tot la capitolul noutăţi, emisiunea „Academia Română – prezentul continuu” (sâmbăta, de la 12.30) va deveni emisiune săptămânală (în loc de bilunară), iar emisiunile tradiţionale ale postului – „Drumul lui Leşe”, „A doua emigrare”, „Arte carte şi capricii” - revin cu noi sezoane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.