Pandemia declanşată de Covid-19 a determinat organizatorii europeni ai Nopţii Muzeelor să modifice data de organizare a ediţiei 2020. Propunerea este pentru data de 14 noiembrie 2020, potrivit unui anunţ publicat pe Facebook de organizatorii evenimentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul urma să aibă loc anul acesta la 16 mai. 

Imaginea oficială a noii ediţii Noaptea Muzeelor a fost creată de artista Irina Dobrescu.

Noaptea Muzeelor este un eveniment european iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa în anul 2005. Evenimentul este patronat de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM). Noaptea Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc pe 18 mai.

România este participantă încă de la prima ediţie, iar numărul muzeelor implicate a crescut anual. Reţeaua Naţională a Muzeelor din România este partener oficial al evenimentului la nivel internaţional şi coordonează organizarea acestuia în România şi promovarea sa.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.