Ediţia NAG#15 Bucureşti poate fi vizionată exclusiv online, sâmbătă, de la ora 13.00, pe www.noapteagaleriilor.ro şi pe pagina de Facebook a evenimentului. Sunt prezentate 48 de spaţii din scena bucureşteană de artă contemporană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Publicul va găsi în premieră o variantă online cu caracter documentar a Nopţii Albe a Galeriilor, un rezumat al expoziţiilor care ar fi participat în mod normal la ediţia offline a NAG#15, care s-a desfăşurat anul acesta doar în oraşele care au putut organiza evenimente publice în contextul pandemiei, anunţă organizatorii pe Facebook. 

Evenimentul online NAG#15 Bucureşti a documentat video aceste spaţii, iar începând cu data de 13 noiembrie, de la ora 13.00, publicul va putea viziona acest periplu cultural documentar prin 48 de spaţii din scena bucureşteană de artă contemporană.

Pentru programul actualizat al galeriilor şi spaţiilor prezentate în această ediţie documentară vă rugăm să accesaţi link-urile menţionate în pagina fiecărui proiect pe site-ul noapteagaleriilor.ro. Noaptea Albă a Galeriilor a fost şi va rămâne un eveniment cu acces gratuit pentru public care susţine necesitatea accesului pentru publicul larg de cultură şi medierea conţinutului cultural pentru formarea unei societăţi cu adevărat contemporane.

Proiecte speciale NAG#15

Deja tradiţionalele proiecte speciale NAG sunt şi ele nelipsite din această ediţie. Proiectul „Outside Histories#3” continuă seria de intervenţii in situ realizate de artişti invitaţi să îşi aducă contribuţia în palimpsestul imaginar al istoriilor suprapuse de pe zidurile grădinii Rezidenţei BRD Scena9. În acest an invitat excepţional este Alexandru Rădvan, unul dintre cei mai remarcabili artişti români din generaţia 2000. Al doilea invitat este Robert Obert, un artist care în acest an şi-a lăsat semnătura pe o mulţime de murale şi intervenţii, în spaţiul urban bucureştean şi nu numai.

Al doilea proiect special, „Cadavre Exquis/ NAG Retrospect” a lansat o invitaţie tuturor artiştilor care în ultimii 14 ani au contribuit la imaginea cameleonică a fiecărei ediţii a Nopţii Albe a Galeriilor de a se preta experimentului suprarealist, iar contribuţiile lor să genereze un vizual accidental.

Un al treilea proiect special produs pentru această ediţie aniversară a NAG este dedicat kinema ikon - celui mai longeviv grup de artă experimentală din România, şi va putea fi văzut în Bucureşti începând cu 26 noiembrie.

Expoziţia „kimæra” produsă de Asociaţia Ephemair şi co-finanţată de Fundaţia9 a fost singurul proiect special NAG care a fost prezentat în format offline în cadrul evenimentului NAG Naţional în oraşul Arad în weekendul 15-16-17 octombrie. kimæra este o metainstalaţie interactivă colectivă a artiştilor gH, Bogdanator, Alex Halka şi reVoltaire, care a fost expusă în perioada 15.10 - 01.11.2021 la Muzeul de Artă Arad, în cadrul MAFA8 - Media Art Festival Arad şi care va fi itinerată între 26.11 şi 23.01.2022 la Rezidenţa BRD Scena9 din Bucureşti.

Noaptea Albă a Galeriilor este un eveniment iniţiat din 2007 la Bucureşti de către Asociaţia Ephemair şi din 2016 în parteneriat cu organizaţii locale în alte oraşe din România.

Noaptea Albă a Galeriilor/ NAG Bucureşti şi proiectele speciale NAG#15 incluse în acest program sunt co-finanţate de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului Bucureşti - Oraş deschis 2021.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.