Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că va face „toate demersurile legale necesare pentru recuperarea întregului spaţiu în care ar trebui să funcţioneze în prezent Teatrul Excelsior, dar şi pentru recuperarea prejudiciului cauzat de lipsa de folosinţă a acestui spaţiu de la momentul construirii noului imobil din strada Academiei nr. 28- 30”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Voi face toate demersurile legale necesare pentru recuperarea întregului spaţiu în care ar trebui să funcţioneze în prezent Teatrul Excelsior, dar şi pentru recuperarea prejudiciului cauzat de lipsa de folosinţă a acestui spaţiu de la momentul construirii noului imobil din strada Academiei nr. 28- 30. Parterul clădirii este închiriat ilegal unei societăţi comerciale încă din anul 2009, privând teatrul de un spaţiu important şi de posibilitatea creării unei a doua intrări, necesară în cazul unei evacuări de urgenţă a spectatorilor. În prezent, la parterul clădirii funcţionează un bistrou cu patiserie. Neregulile descoperite la Excelsior au fost scoase la lumină de Corpul de Control al Primarului General ca urmare a verificărilor efectuate în perioada februarie-aprilie 2022. Acestea vizează fapte din perioada construirii imobilului şi recepţionării acestuia”, a scris Nicuşor Dan, miercuri pe Facebook. 
 
El a mai spus că „clădirea Teatrului Excelsior a fost construită printr-un parteneriat public-privat între Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi Societatea S.C. A.B Investiţii şi Construcţii S.R.L (S.C. A.B.I.C)”.
 
„Potrivit contractului de asociere din anul 2000, Primăria punea la dispoziţia constructorului terenul în suprafaţă de 1050 de mp, iar societatea asigura finanţarea operaţiunilor legate de realizare a noii construcţii. La finalul lucrărilor, PMB, prin Teatrul Excelsior, urma să intre în posesia unui procent de 20% din imobil (o parte din subsol, parter, etajele 1 şi 2) în timp ce A.B.I.C urma să folosească cu titlu gratuit 80% din construcţie pe o perioadă de 50 de ani (restul etajelor). În fapt, Comisia de recepţie constituită din angajaţi ai Primăriei a preluat în august 2009 spaţiul de la parter, având funcţiuni specifice unui spaţiu comercial/restaurant, deşi acestea nu corespundeau necesităţilor Teatrului Excelsior şi nu ar fi trebuit niciodată prevăzute în autorizaţia de construire.
 
Edilul general a adăugat că, o lună mai târziu, în septembrie 2009, „în baza unui proces-verbal ilegal, încheiat fără aprobarea CGMB, Teatrul Excelsior a făcut un schimb profund dezavantajos, cedând spaţiul de la parter, cu excepţia accesului în imobil, şi primind în loc o suprafaţă, mai mică, la un etaj superior. Aceasta este situaţia şi în ziua de azi”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.