Compania Netflix negociază cu American Cinematheque cumpărarea Egyptian Theatre din Hollywood, iar acesta va fi primul cinematograf cumpărat de gigantul online.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În acordul propus, potrivit Variety, este prevăzut ca Netfllix să organizeze proiecţii în serile din timpul săptămânii, iar Cinemateca să propună un program, care ar cuprinde filme, lecturi şi festivaluri, pentru weekend. 

Această achiziţie nu va afecta relaţia pe care Netflix o are cu unele lanţuri de cinematografe independente ca Landmark şi Ipic.

Dacă va fi încheiat un acord, Netflix va putea folosi acest cinematograf pentru lansarea filmelor potenţial candidate la premii. Compania deţine o sală de proiecţii de mici dimensiuni în sediul din Hollywood.

Egyptian Theatre a fost inaugurat în 1922 de Sid Grauman, pe Hollywood Bulevard. Clădirea are şi o curte intrerioară, iar scena este flancată de coloane sculptate şi de modele ale Sfinxului. Primul film proiectat aici a fost „Robin Hood”, cu Douglas Fairbanks, Wallace Beery, Sam De Grasse, Enid Bennett şi Alan Hale.

Cinematograful a fost închis în 1992 şi American Cinematheque l-a cumpărat de la administraţia locală pentru 1 dolar, susţinând că acest punct de referinţă al oraşului va fi restaurat şi redeschis publicului. După o renovare care a costat 12,8 milioane de dolari, cinematograful a fost redeschis în 1998.

Ted Sarandos, directorul de conţinut al Netflix, este membru în consiliul de conducere al American Cinemateque. Potrivit unor surse, el nu ia parte la aceste negocieri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.