Netflix a achiziţionat primul său studio de jocuri video, Night School Studio. Acest studio american independent este cunoscut pentru că a creat jocul Oxenfree sau Afterparty.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această achiziţie concretizează dorinţa Netflix de a adăuga jocurile video în catalogul său. Un demers care a început în această vară prin recrutarea lui Mike Verdu, care a lucrat la Facebook şi Electronic Arts, potrivit BFM TV.  

De altfel, acesta din urmă este autorul comunicatului care a anunţat achiziţia Night School Studio. Acest studio se remarcă prin jocurile sale cu povestiri profunde, o caracteristică care face ca alegerea Netflix să nu fie surprinzătoare. Platforma a încercat deja experienţa jocurilor prin difuzarea episodului "Bandersnatch" din serialul „Black Mirror”. 

Netflix a început deja să testeze oferta de jocuri pe dispozitive mobile, la sfârşitul lui august în Polonia, şi apoi marţi, în Italia şi în Spania. Utilizatorii au acces la cinci jocuri pe mobil, inclusiv tematice din seria „Stranger Things”.

Jocurile nu sunt disponibile direct pe aplicaţia Netflix: utilizatorii sunt redirecţionaţi către o aplicaţie terţă care le permite accesul. Dacă Netflix nu a precizat încă data, această ofertă ar trebui să fie lansată în curând în restul lumii. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.