Netflix a anunţat, miercuri, achiziţia companiei care gestionează drepturile pentru opera scriitorului Roald Dahl, autor în special al romanului „Charlie şi fabrica de ciocolată”, un clasic adaptat de două ori pentru cinema.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această achiziţie, a cărei sumă nu a fost dezvăluită, se adaugă unui parteneriat iniţiat acum trei ani între platforma americană de streaming şi moştenitorii scriitorului britanic, care a vândut mai mult de 300 de milioane de cărţi în lume, traduse în 63 de limbi, scrie BFM TV. 

În noiembrie 2018, Netflix a anunţat că va adapta în serial animat marile succese ale lui Roald Dahl, în cadrul acestei colaborări. 

Taika Waititi, regizor neo-zeelandez premiat cu Oscar pentru „Jojo Rabbit”, lucrează în prezent la o serie inspirată de lumea romanului „Charlie şi fabrica de ciocolată”. 

Odată cu achiziţionarea Roald Dahl Story Company (RDSC), condusă de nepotul autorului, Luke Kelly, Netflix a anunţat şi că va extinde proiectele, la jocuri, teatru şi produse derivate. 

La aproape 30 de ani de la moartea scriitorului, editura franceză Gallimard va publica joi mai mult de 1.500 de pagini de poveşti, romane şi colecţii ale prolificului scriitor britanic, în colecţia Quarto. Intitulate „Contes de l'inattendu”, acestea conţin „texte mai puţin cunoscute”. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.