Primarul Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că începe, de vineri, Festivalul Naţional de Teatru la Bucureşti, iar evenimentul, care va dura 11 zile, include producţii de teatru româneşti şi străine, dezbateri, conferinţe, expoziţii, lansări de carte de teatru, ateliere de creaţie, întâlniri şi dialoguri cu artişti invitaţi, evenimente online şi spectacole radiofonice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Începe Festivalul Naţional de Teatru la Bucureşti. Evenimentul, care va dura 11 zile, include producţii de teatru româneşti şi străine, dezbateri, conferinţe, expoziţii, lansări de carte de teatru, ateliere de creaţie, întâlniri şi dialoguri cu artişti invitaţi, evenimente online şi spectacole radiofonice. Echipa de curatori FNT 2023 – formată din Mihaela Michailov, Oana Cristea Grigorescu şi Călin Ciobotari – a vizionat peste 150 de spectacole, cu premieră în stagiunea 2022-2023, realizate în teatre de stat şi teatre independente şi a optat pentru creatori şi creatoare cu estetici diferite şi limbaje teatrale variate, alegând producţii pe care le-a considerat relevante”, a scris Nicuşor Dan, vineri pe Facebook.
 
Edilul general a mai spus că „spectatorii vor avea parte de producţii pe texte de autori autohtoni şi străini, semnate de directori de scenă cu experienţă sau mai tineri, regizori cu estetici diferite şi piese montate în teatre finanţate de consiliile judeţene sau municipale sau în teatre independente”.
 
Programul spectacolelor şi al evenimentelor conexe din Festivalul Naţional de Teatru, ediţia 2023, poate fi găsit AICI.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.