Muzeul Luvru, cel mai vizitat din lume, îşi va doborî propriul record anul acesta de frecventare şi va propune, începând din ianuarie, o nocturnă gratuită în prima sâmbătă din fiecare lună pentru a-şi diversifica publicul, a anunţat miercuri conducerea instituţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Având în vedere cifrele de frecventare la sfârşitul lunii noiembrie, muzeul Luvru va atinge 10 milioane de vizitatori la sfârşitul acestui an, doborând astfel recordul de frecventare anual stabilit în 2012 de 9,7 milioane de vizitatori, scrie AFP. 

În 2017, Luvru a înregistrat o creştere mare a numărului de vizitatori (după anul 2016 în recul ca urmare a atentatelor din 2015 de la Paris), primind 8,1 milioane de persoane. Cei care au plătit bilete la Luvru-Lens, adică 8,5 milioane de vizitatori, au putut admira colecţiile în 2017. 

Acest record vine însoţit de anunţul lansării unei nocturne gratuite în fiecare noapte, însoţită de diverse activităţi ludice, cu ambiţia de a se deschide către un nou public, mai popular, diferit de cei obişnuiţi şi de turiştii străini. 

Această nouă ofertă, începând din 5 ianuarie, îi are în vedere cu prioritate pe "francilieni" (cei care locuiesc în Île-de-France, n.r), dar şi pe tinerii şi familiile cu mulţi copii şi adolescenţi. 

Obiectivul doreşte ca "această nocturnă să fie o pârghie reală pentru democratizarea Luvrului", au precizat reprezentanţii muzeului într-un comunicat. Cele 12 seri de sâmbătă, cu program de vizitare cuprins între orele locale 18.00 şi 21.45 şi vor înlocui primele şase duminici gratuite din octombrie până în martie, o formulă abandonată din lipsă de succes, pentru că programul duminical de gratuitate nu a reuşit să îi atragă pe cei care nu veneau în mod obişnuit. 

"Numărul de vizitatori naţionali care veneau pentru prima dată la Luvru era în scădere în timpul duminicilor gratuite, în timp ce frecvenţa vizitatorilor străini a crescut considerabil, în special la iniţiativa agenţiilor de turism, care profitau de acest lucru", a subliniat instituţia.  

"Categoriile populare nu au fost mai numeroase în timpul duminicilor gratuite: au fost doar 16% dintre vizitatori în duminicile gratuite au fost muncitori", potrivit unui barometru al publicului de la Luvru.

Muzeul va propune vizitarea gratuită a aripilor Denon şi Sully. Aripa Richelieu va fi vizitată gratuit, însă doar pe bază de rezervare. În centrul colecţiilor de antichităţi orientale, mai multe activităţi vor fi oferite vizitatorilor.

Anul 2019 va fi un an-test, atât în ceea ce priveşte alegerea intervalelor orare, cât şi în ceea ce priveşte activităţile propuse. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.