Muzeul Grévin de la Paris a retras, marţi, statuia din ceară a preşedintelui rus Vladimir Putin, potrivit francetvinfo.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este prima dată când muzeul ia o astfel de decizie din motive „istorice” sau politice, a explicat directorul general, Yves Delhommeau.

Statuia „a suferit câteva atacuri din partea vizitatorilor noştri” în timpul weekend-ului, povesteşte Yves Delhommeau: acest Vladimir Putin „era prost pieptănat”. Şi, „ţinând cont de ceea ce s-a întâmplat, personalul nostru şi noi înşine nu aveam chef să trecem în fiecare dimineaţă să-l pieptănăm din nou, să-i redăm frumuseţea”, a precizat el. 

În 2014, statuia lui Vladimir Putin a trebuit să fie restaurată, căci activiste Femen au vandalizat-o cu lovituri de ţăruş. Statuia preşedintelui rus este pentru moment păstrată în magazia muzeului.   

„Poate că preşedintele Zelenski care reacţionează în mod eroic îi va lua locul”, a mai spus directorul de la Muzeul Grévin.

Deocamdată, nicio altă statuie nu îi va lua locul, între cele ale preşedintelui SUA Joe Biden şi liderului chinez Xi Jinping.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.