Muzeul Gheorghe Tăttărescu va fi restaurat şi consolidat cu 17 milioane de lei de la bugetul local, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat, marţi, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), privind aprobarea studiului de fezabilitate. Lucrările vor dura un an de la data transmiterii Ordinului de începere a lucrărilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 40 de voturi „pentru” şi 10 abţineri.

„Oportunitatea investiţiei: consolidarea, restaurarea, conservarea şi modernizarea Muzeului Gheorghe Tăttărescu, astfel încât să se facă posibilă reintegrarea imobilului în circuitul turistic, muzeal, cultural în scopul accesării fondurilor europene prin Axa prioritară – Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Muzeul Gheorghe Tăttărescu funcţionează ca filială a Muzeului Municipiului Bucureşti şi este amenajat în casa în care a trăit artistul Gheorghe Tăttărescu, întemeietor al Şcolii de Arte Frumoase din Capitală. Clădirea a fost construită la începutul secolului al XIX de Dimitrie Popescu, pe fosta uliţă Belvedere, actuală strada Domniţa Anastasia nr. 7.

Casa a fost locuinţă şi atelier pentru artist şi pentru elevii săi, iar în 1951, în urma donaţiei nepoatei pictorului, Georgeta Wertheimer, aceasta a devenit muzeul memorial, fiind declarată monument istoric.

Muzeul a adăpostit o colecţie de picturi, grafică, mobilier de epocă şi obiecte personale, iar la eta a fost amenajat atelierul artistului, cu pânze şi o galerie de portrete.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.