Un mural semnat Banksy desprins din zidul unui fost magazin din Suffolk ar fi fost vândut în privat, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lucrarea, care reprezintă un copil cu o lopată, a apărut în Lowestoft, Suffolk, în august, şi a fost îndepărtat din zid în noiembrie. 

Casa Julien's Auctions din California, care a anunţat că urma să o vândă în SUA, a afirmat că proprietarul „a vândut-o în privat”. 

Muralul a făcut iniţial parte dintr-o lucrare mai amplă ce cuprindea şi un castel de nisip şi plăci scoase din pavaj lângă un fost magazin de electrice din London Road North.

A fost una dintre cele 10 piese create în Norfolk şi Suffolk de artistul stradal în timpul verii ca parte a serie Great British Spraycation.

Cumpărătorul şi suma pentru care a fost vândută opera de artă nu au fost dezvăluite, dar Julien's Auctions a spus iniţial că „ar putea fi adjudecată între 200.000 şi 400.000 de dolari, dar cerul este limita în privinţa valorii actuale a lui Banksy”. 

Clădirea pe care se afla lucrarea era scoasă la vânzare pentru 300.000 de lire sterline, dar a fost relistată pentru 500.000 de lire sterline după ce Banksy a confirmat că desenul este al său.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.