Mausoleul Taj Mahal, una dintre cele şapte minuni ale lumii moderne, a fost afectat de furtuni violente. Principala atracţie turistică din India este închisă publicului din cauza coronavirusului, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O serie de furtuni violente, care au provocat vineri moartea a 13 persoane în regiunea Agra, în nordul Indiei, au afectat şi Taj Mahal, inclusiv poarta de intrare în sit şi două balustrade, a anunţat, duminică, o sursă oficială. 

Taj Mahal, una dintre cele şapte minuni ale lumii moderne şi principala atracţie turistică a Indiei, este închis de la mijlocul lunii martie din cauza pandemiei de coronavirus.

"O balustradă care face parte din structura originară a onumentului a fost avariată", a confirmat pentru AFP şeful serviciilor arheologice din India, Vasant Kumar Swarnkar.

"A fost avariată şi o altă balustradă mai recentă, un plafon fals din zona unde aşteaptă turiştii şi soclul porţii principale de acces a monumentului", a adăugat el.

Structura principală a mausoleului construit de împăratul mongol Shah Jahan în memoria soţiei sale Mumtaz Mahal, decedată în 1631, este intactă. 

Acest gen de furtuni violente sunt obişnuite în sezonul musonului în India, din iunie până în octombrie. O serie de furtuni care au lovit anul trecut, în august şi în septembrie statul Madhya Pradesh, din centrul ţării, au ucis 150 de persoane. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.