Monica Ghiurco, reprezentantul angajaţilor în Consiliul de Administraţie, a fost votată miercuri de membrii CA pentru funcţia de Preşedinte Director General al TVR, au declarat surse oficiale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La întâlnirea celor 13 membrii ai Consiliului de Administraţie al TVR, Monica Ghiurco, reprezentantul angajaţilor în CA al televiziunii publice, a primit 7 voturi.

Pentru acelaşi post a candidat şi Irina Radu, numită de PSD în Consiliul de Administraţie al TVR şi fost preşedinte-director interimar al instituţiei, care a primit şase voturi.

Consiliul de Administraţie al Televiziunii Române s-a reunit, miercuri dimineaţă, începând cu ora 9.00, la sediul SRTv, pentru a supune la vot o nouă propunere de preşedinte director general.

Miercurea trecută, alegerea unui nou preşedinte director general al TVR de către membrii CA a fost amânată pentru o săptămână, aşteptându-se revenirea în ţară a reprezentantului UDMR, care este în străinătate.

Membrii CA al TVR au cerut săptămâna trecută comisiilor parlamentare de cultură să găsească o soluţie legală, în condiţiile în care s-a înregistrat de două ori paritate la vot pentru preşedintele director general al televiziunii publice, prima dată candidând Radu Carp (PNL) şi Doina Gradea (PSD), iar a doua oară Monica Ghiurco (angajaţii TVR) şi Doina Gradea (PSD).

În cele două runde de vot s-au înregistrat câte şase voturi pentru fiecare candidat, în condiţiile în care reprezentantul UDMR lipsea.

Noul Consiliu de Administraţie al TVR este format din Irina Radu, Doina Gradea, Alfred Bulai, Oana Stănciulescu, Radu Carp, Debreczeni Hajnal , Ruxandra Garofeanu, Valeriu Hadji, Raico Cornea, Christel Ţopescu, George Orbean, Teodor Gabriel Giurgiu, Monica Ghiurco.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.