Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunţat că Guvernul României a propus, joi, trecerea în proprietatea Operei Naționale Române Iași a unei suprafeţe de teren de 9.510 mp pe care se va construi un sediu nou, de mare capacitate, care să răspundă nevoilor culturale ale locuitorilor din judeţul Iaşi şi din întreaga regiune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Astăzi (joi, 18 ianuarie, n.r), s-a făcut un pas uriaş pentru demararea acestei investiţii de anvergură, în condiţiile în care finanţarea este deja asigurată prin Acordul-cadru de împrumut dintre România şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, iar elementul lipsă îl reprezenta identificarea şi alocarea amplasamentului pentru viitoarea construcţie", a transmis Turcan. 

"Îmi doresc ca asemenea investiţii să se multiplice în toate provinciile istorice ale ţării, pentru a creşte accesul la cultură pentru cât mai mulţi români", a mai spus Raluca Turcan. 

În afară de Opera din Iaşi, ministrul anunţa în decembrie 2023 că priorităţile de finanţare în 2024 se vor îndrepta şi către obiective esenţiale cum ar fi: Muzeul de Istorie din Bucureşti, Teatrul Naţional din Cluj şi Muzeul „George Enescu” din Bucureşti. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.