Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, anunţă, vineri seară, că s-a întâlnit cu cinci balerini care au plecat din cauza ororilor din Ucraina, iar Opera Română ”a înţeles să-i găzduiască şi să le asigure toate condiţiile pentru a-şi continua repetiţiile”. Mai multe instituţii din subordinea ministerului s-au alăturat campaniei de ajutorare a refugiaţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi m-am întâlnit cu emoţie cu cinci balerini care au plecat din cauza ororilor din Ucraina, iar Opera a înţeles să-i găzduiască şi să le asigure toate condiţiile pentru a-şi continua repetiţiile, astfel încât să se menţină în formă. Vreau să-i felicit pe toţi cei care reuşesc să se implice în astfel de acţiuni, inclusiv instituţiile din subordinea Ministerului Culturii, care nu au întârziat să vină în întâmpinarea refugiaţilor”, a transmis, vineri seară, ministrul Culturii.  

Romaşcanu apreciază că ”este firesc să facem toate aceste lucruri”.  

”Faptul că Ministerul Culturii este unul cu foarte multe instituţii în subordine şi cu foarte mulţi angajaţi ne ajută să lăsăm o amprentă importantă în acest demers de ajutorare a unor oameni care au nevoie, mai mult ca oricând, de alţi Oameni”, a mai trasmis ministrul.  

Operele Naţionale din Bucureşti şi Cluj-Napoca, Teatrul Naţional de Operetă, Muzeul Satului, Muzeul de Istorie, Corul Madrigal şi Filarmonica „George Enescu”, instituţii subordonate Ministerului Culturii, susţin refugiaţii din Ucraina. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.