Valer Daniel Breaz, ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, şi Luis Ovidiu Popa, managerul Muzeului Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" au fost invitaţi marţi, la ora 12.00, la audieri în cadrul Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor. Totodată, miercuri, vor fi invitaţi şi principalii manageri din instituţii culturale pentru a discuta despre tăierile de buget din cultură.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Audierile au loc cu privire la controversa apărută referitoare la înstrăinărea a 45% din suprafaţa liberă de construcţii a Muzeului Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" către o altă instituţie în vederea ridicării unei alte clădiri pe terenul respectiv, a anunţat Gigel Ştirbu, preşedintele Comisiei pentru cultură din Camera Deputaţilor. 

De asemenea, miercuri, la ora 13.00, vor fi invitaţi în cadrul Comisiei toţi managerii principalelor instituţii de cultură pentru a discuta cu privire la tăierea bugetului pentru cultură şi numeroasele disponibilizări nejustificate care au dus la anularea de spectacole, se arată în cmonuicat.

"Din păcate, în aceste zile asistăm la un masacru al culturii în România. Trebuie identificate urgent soluţii de rezolvare a acestei crize culturale nemaiântâlnite!", a precizat Gigel Ştirbu. 

El acuză guvernanţii că "taie românilor dreptul la cultură". 

"Se pare că ce nu aduce bonus electoral actualilor guvernanţi sau ce nu contribuie în mod direct la înfrumuseţarea imaginii PSD, nu merită finanţat din banii publici. Cu toate aceste concedieri masive din teatre, Guvernul şi Primarul Capitalei, d-na Firea, taie românilor dreptul la cultură. Este o situaţie cu adevarat alarmantă deoarece instituţiile de cultură din România sunt într-un iminent pericol de funcţionare, lucru care poate duce până la închiderea lor. Şi toate acestea se întâmplă dintr-un singur motiv: pentru că ce nu slujeşte PSD, nu merită să trăiască", afirmă Gigel Ştirbu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.